Brandwerende voegafdichtingen via Kitbedrijf Amsterdam

Kitbedrijf Amsterdam is gespecialiseerd in het aanbrengen van  brandwerende voegafdichtingen in woningen, in de bouw en industrie. Het plaatsen van brandwerende voorzieningen en het daarbij brandwerend afkitten van aansluitingen is tegenwoordig vereist. Dit om het brandveilig maken van huizen, winkels, bedrijfspanden en industriële objecten. Kitbedrijf Amsterdam kan daarvoor op professionele wijze alle typen wand- en vloer doorvoeringen brand- en rookwerend afdichten volgens de huidige normen zoals NEN-EN 1366-3 en NEN-EN 1366-4.

Genormeerde afdichting tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO).

Bij nieuwbouw en renovatie moeten gebouwen en woningen voldoen aan de huidige eisen op het gebied van brandveiligheid. Landelijke veiligheidsvoorschriften en Europese normen vormend de basis voor alle eisen die op dit moment worden gesteld. De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO). Dat betekent bijvoorbeeld dat niet alleen deuren en ruiten aan deze normen moeten voldoen, ook de afdichtingen tussen deze elementen moeten conform deze eisen worden aangebracht. En daar kan Kitbedrijf Amsterdam voor zorgen. En niet alleen leveren wij alle afdichtingen in de bouw volgens WBDBO normen. Wij zorgen ook voor brandwerende voegafdichtingen tussen bijvoorbeeld buizen en leidingen van metaal of kunststof, bij meterkasten, kabelgoten, luchtkanalen en –schachten, wandcontactdozen, dilatatiekanalen en andere bouwelementen.

Innovatie brandwerende voegafdichtingen

De ontwikkelingen en innovaties op het gebied van brandwerende afdichtingen worden door Kitbedrijf Amsterdam op de voet gevolgd. Onze kitexperts passen de nieuwste producten en technieken toe om in de bouw en industrie objecten te voorzien van de juiste, gecertificeerde afdichtingen. Al onze medewerkers zijn voor dit specialisme speciaal VCA geschoold en brengen de kit aan volgens de gestelde NEN-normen (NEN-EN 1366-3 en NEN-EN 1366-4) op het gebied van brandveiligheid. Zo zijn we een belangrijke partner voor aannemers en bouwbedrijven in voegafdichtingen. En hebben we al vele projecten op het gebied van brandwerende voegafdichtingen gerealiseerd bij nieuwbouw, utiliteitsbebouwing, betonbouw, waterbouw, petrochemie, ziekehuizen, zwembaden, scholen, infrastructurele projecten en openbare gelegenheden.

Brandveilige & rookvrije afdichting 

Een brandwerende afdichting vormt een van de belangrijkste elementen van het brandveilig maken van ruimtes en gebouwen. En voor een optimaal resultaat is de toepassing van de juiste afdichtingsmaterialen en -technieken volgens de normen van belang. Gaat u aan de slag met een bouwproject, dan kunnen onze specialistische kitters vrijblijvend langskomen om  de bouwelementen te inspecteren en passend advies te geven over de toe te passen kittechniek, en kunnen daarvoor ook met andere specialisten die bij u de brandwerende materialen plaatsen samenwerken om tot een goed resultaat te komen.

Meer weten over de toepassingen en mogelijkheden van brandwerende voegafdichtingen of wilt u een afspraak maken met onze experts? Bel 020-2420665.